Безпечне місце для пошуку відповідей 
про життя та Бога
Безпечне місце для пошуку відповідей про життя та Бога

Стикаючись з невідворотним

Як пережити смерть без страху

Брендон Маркетт

Якщо є щось таке, що об’єднує увесь світ від початку часів, то це – смерть. Смерть – це щось, з чим нам усім, рано чи пізно, доведеться зіткнутися. Здоровий стиль життя, правильне харчування чи гроші не можуть допомогти нам уникнути смерті. Перед смертю усі рівні.

Невідворотність смерті, разом із невпевненістю у тому, що буде далі, є великим страхом для багатьох. Це помітно у нашому житті, коли ми так відчайдушно намагаємося відтягнути процес старіння. Ми надіємося, що ще одна піґулка, ще одна операція, чи ще якесь нове відкриття у медицині зможе подовжити наше життя.

Побороти смерть миром... Яким є життя після смерті?

Але не усі люди бояться смерті. Кілька років тому один мій друг захворів на рак шлунку. Лікарі зробили усе, що могли, але нічого не допомогло. За півтора року Роб побував у трьох різних лікарнях, у двох різних містах. За той час він втратив 45 кг ваги, а також облисів. Його надавали всю необхідну допомогу. Однак через 18 місяців уже ніхто нічого не міг вдіяти.

Перепробувавши усе, лікарям не залишалось нічого більше, окрім як виписати Роба з лікарні, щоб той зміг насолодитися останніми днями свого життя. Мене це дуже засмутило, я боявся втратити дорогого мені друга, а ще я гнівався на Бога. Я також злився, що Роба так часто не було зі мною.

На диво, Роб не розділяв мій гнів. Насправді він переживав цю страшну долю з приємним хвилюванням, наче на першому побаченні. До сьогодні мене зачаровує той мир і спокій, який він випромінював перед обличчям смерті.

Його мир не був такою собі байдужістю, неначе останнім поглядом на життя. У ньому також не було наплювацького ставлення до життя. Джерелом його спокою було рішення, яке Роб прийняв за кілька місяців до того, як йому поставили невиліковний діагноз. Те рішення дало Робу мир у Бога.

Роб знав як жити після смерті

Мир, який наповнював Роба, він знайшов у Біблії. У Посланні до Римлян пише: «Усі згрішили і позбавлені Божої благодаті.» (Римлян 3:23). А також, що: «Заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі!» (Римлян 6:23).

Ісус є тим, про кого писав пророк Ісая: «І кликнуть ім'я Йому: Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.» (Ісая 9:5). Князь миру прийшов у цей світ, щоб кожен міг отримати мир з Богом. Роб вирішив довіритися Ісусові і його мир став очевидним.

Життя після смерті... наш вибір

Роб не єдина людина, якій потрібне було таке рішення. Воно потрібне нам усім. Нам треба вирішити прийняти Божий подарунок – вічне життя. Якщо ж ми відмовимося, то будемо засуджені на духовну смерть – вічне відокремлення від Бога. Але якщо приймемо Його, то отримаємо вічне життя.

І хоча, маючи вічне життя, ми не зможемо уникнути фізичної смерті, нам значно легше буде зустрітися з нею, знаючи, що після неї буде вічне життя у раю. Роб зрозумів цю істину, а його подальші стосунки з Богом справді змінили його ставлення до світу. Цю істину зрозумів і я. Вона продовжує змінювати усе моє життя.

Якщо ти переживаєш смерть, чи тобі цікаво про життя після смерті, або ж тобі зараз важко жити, ти можеш знайти мир і надію. Прочитай, будь ласка, статтю Пізнати Бога особисто.

 Як розпочати стосунки з Богом
 У мене є запитання чи коментар...
Поділитися з друзями:  

TOP