Безпечне місце для пошуку відповідей 
про життя та Бога
Безпечне місце для пошуку відповідей про життя та Бога

Чи бог режисер світу?

Що не так зі світом? Чому не можна, щоб у світі не було ані зла, ані страждань?

Якби хтось тобі сказав: «Я думаю, що нема добрих режисерів, бо усі фільми, які я дивлюсь, якісь фігові...». Чи це логічний аргумент?

Однак цей аргумент не виключає існування добрих фільмів.

Часто так люди думають про Бога, кажучи: «Я не вірю в Бога, бо у світі є зло». Та вже цей аргумент визнає, що добрий світ можливий.

Добрий світ?

Як же ж побудувати той добрий світ? Через еволюцію? У еволюційній моделі ми повинні щоразу вдосконалюватися. Може, якщо ми еволюціонуватимемо достатньо довго, то нарешті станемо «якісним фільмом». Але якщо ми у процесі покращення, то чому у нас більше війн, більше насильства, більше несправедливості, більше зла? Навіть здається, що наш фільм не те, що не стає кращим, а навіть гіршає.

Можливо, це правда, яку ми боїмося визнати. Ми не можемо створити добрий світ, бо ми погані режисери. У нас свої недоліки, гріховні бажання. Розвиток науки і технологій не вирішують проблеми зла, криміналу, жадності і обману. Проблема полягає у людському серці, незалежно від того як швидко ми «еволюціонуємо». Ми егоцентричні і шукаємо лише свого – власне у цьому і суть еволюції (виживає найсильніший).

Головні запитання про світ

Запитання перше: «Чи подобається такий світ Богові»? Біблія говорить, що «все, що в світі: пожадливість тілесна, і пожадливість очам, і пиха життєва, це не від Отця, а від світу».1 Світ живиться пожадливостями тіла («треба це»), пожадливостями очей («хочу це») і життєвою пихою («Я особливий», «Я заслуговую на це»). Хіба не оці три є причиною більшості проблем на світі? І хіба не оці три є ненависними для Бога?

Запитання друге: «Чи Бог керує усім цим»? Біблія каже, що і так, і ні. Бог Всемогутній, але Він також дає нам волю приймати рішення. Він не виправляє кожну нашу дію чи вчинок. Ця свобода волі може призвести до «поганого фільму». І хоча Бог – «Цар усієї землі»,2 Біблія все ще називає диявола «князем світу цього».3 Знову бачимо, що хоча Бог і Всесильний, Він дає людям волю.

Запитання третє: «Чи цей світ Боже Царство»? Біблія каже, що ні. Ісус промовив: «Моє Царство не із світу цього».4 На даний момент Царство Боже є невидимим і духовним. І хоча він є Царем над усіма людьми, не усі прийняли Його за Царя у своїх серцях і життях. Ті ж, хто прийняли є частиною Його невидимого царства (навіть якщо вони живуть ще у цьому світі, який не є Божим царством).

Добрий світ...

Власне, Божий фільм ще не почався. Але прийде такий день. Біблія описує його так: «І засурмив сьомий Ангол, і на небі зчинились гучні голоси, що казали: Перейшло панування над світом до Господа нашого та до Христа Його, і Він зацарює на вічні віки»!5 Того дня ми побачимо набагато кращий фільм, бо режисером його буде Бог. У Бога є плани на кращий світ, і він зовсім не буде схожим на той, в якому ми живемо зараз. Він дуже добрий режисер. Ось короткий трейлер до Божого фільму:

«Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними, і Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерті. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося»!6

У Бога є кращий сценарій на кращий фільм, і Він хоче, щоб ти був у ньому. Щоб дізнатися як це зробити, натисни Пізнати Бога особисто.

 Як розпочати стосунки з Богом
 У мене є запитання чи коментар...

(1) 1 Івана 2:16 (2) Псалми 46:8 (3) Івана 12:31, 14:30, 16:11; 1 Івана 5:19 (4) Івана 18:36 (5) Об’явлення 11:15 (6) Об’явлення 21:3-4

Поділитися з друзями:  

TOP